27 Şubat 2013 Çarşamba

SİGİLE 4 BİTKİSEL ÇÖZÜM

1 - Karakafesle (symphytum sp.), karaağaç (Ulmus sp.) ya da gala bak (Arctium minus) kullanılarak uygulanan kompresler, çıban içindeki iltihabın akmasını sağlayabilir.
Öncelikle bu bitkilerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Bir iki kaşık kadar bitkiyi, 1fincan kaynar su içine atın. 10 dakikalık bir demlenme süresinin ardından temiz bir bezi demlenen karışıma batırarak sıkın. Daha sonra çıban üzerine hafifçe uygulayın. Virüsü engellemek için siğili çay ağacı (Melale uca viridifolia) yağı ya da karahindiba (Taroxacum sp.) kökünün suyu ile temizleyin. Bir diş sarımsak veya ona eşit miktarda soğanı ezerek siğil yüzeyine uygulayarak yara bandı ile kapatın.
2 - Bilhassa ellerde görülen ve çirkin görünümüyle rahatsızlık veren siğiller kendiliklerinden iyileşebilecekleri gibi bitkisel ve doğal yollarla da tedavi edilebilirler. Bu amaçla şifalı bitkilerden kayın kabuğu fayda sağlayacaktır.
Kayın kabuğu; Siğillerin tedavisinde eski çağlardan beri kullanılagelen şifalı bir bitkidir. Şayet taze kayın kabuğu mevcut ise yaş olan iç kısmı aşağıya bakacak şekilde direkt siğilin üzerine yerleştirin. Taze kayın kabuğunun olmaması halinde bir iki çay kaşığı toz kayın kabuğunu 1 fincan kaynar suda 10 dakika demlendirerek içebilir veya siğil üzerine sürebilirsiniz.
Fesleğen; Bu bitki ise siğillerin iyileşmesini sağlayan pek çok anti-virüs bileşeni içerir.
3 - Söğüt yaprağı tahta havanda veya elde iyice ezilerek siğillerin üzerini tamamen kapatacak şekilde sürülüp yarım saat kadar bu şekilde bekletilir. Haftada üç dört kez uygulanan bu kürün etkisi siğillerin küçülmeye başlaması ile ilk günlerden itibaren fark ediliyor.
4 - Siğil tedavisinde diğer şifalı bitki ise sütleğendir. Bitkinin yapraklarından çıkarılan sütün siğiller üzerine damlatılması suretiyle uygulanır. Tıpkı söğüt yaprağı küründe olduğu gibi bu kür de haftada üç dört kez uygulanır.
Bu konuda dikkat edilmesi gereken çok önemli bir ayrıntı ise sütleğen bitkisindeki sütün zehirli etkisidir. Bu nedenle çocuklardan uzak tutulmalı ve asla ağızdan alınmamalıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder