14 Mart 2013 Perşembe

ÇOCUKLARDA SİĞİL ÇEŞİTLERİ

Çocuklarda siğil insan papilloma virüsü denen bakterinin eseri. Cilt üzerinde herhangi bir yara varsa bakteri buradan vücuda girer, çoğalır, genellikle kanserli olmayan doku birikimlerine neden olur. Siğiller genellikle ciltle aynı renktedir. Ancak bazı siğil türlerinde renk değişimi olabilir. Şimdi siğil türlerine bakalım:

Klasik siğiller: Çocuklarda en sık görülen siğil türü. Vücudun herhangi bir yerinde çıkabilir. Bulunduğu yere göre acı verebilir. Ancak genellikle acısızdır.

Plantar siğiller: Ayak tabanında ve topukta çıkan bu siğil türü çok acılı olabilir. Bazı durumlarda yürümeyi bile engelleyebilir. Çocuklarda yetişkinlere oranla çok daha sık görülür. Bazen üzerinde siyah noktalar belirebilir. Bunlar işlevini kaybetmiş kan damarlarıdır.

Düz siğiller: Genellikle çocukların yüzlerinde oluşan yüzeyi düz siğillere bu ad verilmiştir. Kozmetik açıdan kötü göründüğünden çocuklar üzerinde psikolojik etkisi büyüktür. Yüzeyi yumuşak olan bu siğiller acı vermese de mutlaka tedavi edilmelidir.

Periungal siğiller: El, ayak parmak uçlarında ve tırnak çevresinde görülür. Ayak temizliğine dikkat etmeyen kişilerde daha sık rastlanır. 

Çocuklarda siğil tedavisi nasıl olur?

Çocuklardaki siğillerin çoğu tedavi olmaksızın zamanla kendiliğinden geçiyor. Bazı uzmanlar çocuklardaki siğillere müdahale etmenin gerekmediği görüşünde. Siğil sorunu yaşayan çocukların % 40’ı herhangi bir tedavi görmeden 1 yıl içerisinde iyileşiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder